In ultimii ani, sportul a combinat din ce in ce mai mult partea fizica cu cea mentala. Exercitiile pilates nu au ramas la stadiul unor miscari mecanice, ci au fost corelate cu tehnici de respiratie, relaxare sau autocontrol. Aceasta abordare complexa a dus la rezultate mai rapide si mai eficiente, demonstrand ca mintea si trupul nostru trebuie intotdeauna sa lucreze impreuna.

Metoda Pilates

Este un mix de exercitii ce creeaza o conexiune unica intre minte si corp oferindu-i un echilibru perfect. Controlul mental al miscarilor, fluiditatea, precizia, concentrarea, tehnicile de relaxare si respiratia fac parte comuna in cadrul antrenamentului care lucreaza intreg corpul, atat la nivel fizic, cat si la nivel psihologic. Practicarea constanta a acestora este o metoda foarte buna de relaxare, punand in prim plan atitudinea si valoarea fiecarui individ.

Exercitiile pilates

Exercitiile lungesc si intaresc muschii, imbunatatesc mobilitatea articulara si elasticitatea musculara. Acestea conditioneaza exersarea intregului corp, chiar si a gleznelor si talpilor. Nici o grupa de muschi nu este antrenata in exces sau prea putin antrenata. Intreaga musculatura se dezvolta echilibrat, si va ajuta sa va bucurati de activitatile cotidiene sau sportive cu mai multa usurinta, cu o mai buna performanta si cu mai putine riscuri de a suferi accidente.

Despre Pilates

Accentul este pus pe „calitate, nu pe cantitate” la fiecare miscare, drept urmare este considerat unul dintre cele mai sigure si mai eficiente metode de exercitii.

Pilates inseamna armonie. Este pur, unic, usor si gentil.

Metoda reprezinta cea mai apropiata forma de miscare de natura umana.

Incepe cu liniste, se termina cu pace, dar e plin de tensiune, suspans si emotie.

Exercitiile dezvolta corpul uniform, corecteaza postura, revigoreaza mintea si inalta spiritul.

Pilates inseamna sa iti doresti, sa nu mai poti dar sa mai vrei, sa razi ca ai reusit si sa plangi ca ai terminat.

Incearca, iti va lua un an sa-l intelegi, un an sa te bucuri si restul vietii sa te lasi de el.

Cursuri si lectii de pilates

Studioul nostru ofera periodic cursuri si workshop-uri pentru cei care vor sa se formeze, sa practice sau sa se specializeze in domeniu. Urmariti constant oferta noastra sau inscrieti-va la newsletter pentru a primii detalii si noutati.