Atunci cand lucrezi asupra fizicului tau te concentrezi si traiesti clipa prezenta. Cand traiesti momentul prezentului, fiinta ta nu se mai lasa guvernata nici de trecut, nici de viitor.

Trairea prezentului te ajuta sa fii un mai bun ascultator, sa comunici eficient si sa ai o patrundere adanca a situatiilor si lucrurilor ce te inconjoara, devenind mai perceptiv si intuitiv. Vei ajunge sa ai succces la serviciu si acasa, vei putea fi un parinte, un frate, un prieten mai bun.

Cum va fi la inceput? Voi face fata?

Primul stadiu va fi cel mai dificil. Cand incepi rutina exercitiilor iti vei da seama ca ai o anumita zona mai sensibila, mai putin stabila, pentru care vei fi nevoit sa executi anumite tipuri de miscari. Astfel, afli ca ai un punct slab. Nu te ingrijora! Cu totii avem!

Prima treapta este reprezentata de acceptarea locului pe care il ocupi; cand intelegi si accepti aceste puncte slabe, poti sa le imbunatatesti cu o singura conditie – concentreaza-ti gandurile si efortul fizic catre acele parti ale corpului.

Pas cu pas spre „victorie” vei fi incurajat sa mergi mai departe. Vei deveni oarecum dependent de acest progres, care iti produce un sentiment de putere si forta. Cand reusesti sa-ti depasesti limitele fizice, toata viata ti se va transforma si te vei simti mai bine in propria ta piele.